Menu Content/Inhalt
Βιώσιμη Κοινότητα arrow Μουσικός Σύλλογος

ban-simeraf.jpg

Συναυλία Φιλρμονικής Κορακιάνας

korakfilarmoniki022019a.jpg

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής μας , η οποία είχε και επετειακό χαραχτήρα λόγω συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυσή της.

Όσοι είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε γοητευτήκαμε πραγματικά από το άκουσμα και γενικά την σκηνική παρουσία του μουσικού συνόλου.

Τα νέα παιδιά που αποτελούν την μπάντα έδειξαν με την απόδοσή τους τη δουλειά που γίνεται σε βάθος από το άξιο διδακτικό προσωπικό που στελεχώνει τις σχολές της.

Επί μιάμιση ώρα η αίθουσα ήταν πλημμυρισμένη από ρυθμούς και μελωδίες άριστα ομογενοποιημένες και μετασχηματισμένες σε μια μουσική πανδαισία, κάτω από την μπακέτα του άξιου μαέστρου κ. Κώστα Ζερβόπουλου, που αποτελεί   και την ψυχή της προσπάθειας και της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο μουσικό αυτό σχολείο.

synavlia_filarm03022019b.jpg

Όλη η μπάντα αξίζει τα θερμότερα συγχαρητήρια για την απόδοσή της, δεν μπορώ όμως να μη σταθώ στους νεαρούς σολίστες που επέδειξαν μια άριστη δεξιοτεχνία, και είναι αυτοί η Νικολίνα Βιτουλαδίτη και η Ευσταθία Γισδάκη στα φλάουτα, ο Άγγελος Λινοσπόρης στο σαξόφωνο άλτο, ο Σπύρος Βραδής στο ευφώνιο και ο Λευτέρης  Κάρμπουρης στο ξυλόφωνο. Πραγματικά νέα ταλέντα με προοπτικές.

synavlia_filarm03022019a.jpg

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε βράβευση με αναμνηστική πλακέτα σε δύο παλαίμαχους  παράγοντες της φιλαρμονικής που επί χρόνια προσέφεραν στη στήριξη και πρόοδό της. Πρόκειται για τους κ. Ανδρέα Μεταλληνό, ιατρό, πρόεδρο επί 30 περίπου χρόνια και τον αειθαλή πρώην αρχιμουσικό κ. Νίκο Κοσκινά, άξιο δάσκαλό μας, και του  γράφοντα, τον  οποίο στα 90ήντα του εξακολουθεί να τον κρατεί η θεία τέχνη.

Εύγε σε όλους!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

 
Επετειακή Συναυλία

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της πραγματοποιεί η Φιλαρμονική Κορακιάνας «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Στη διεύθυνση ο μαέστρος Κώστας Ζερβόπουλος και σολίστ οι Νικολίνα Βιτουλαδίτη, Ευσταθία Γισδάκη, Ελευθερία Τσιριγώτη, Άγγελος Λινοσπόρης, Σπύρος Βραδής και Λευτέρης Κάρμπουρης.

Την Κυριακή στις 7.00 το απόγευμα θα αναχωρήσει από το χωριό λεωφορείο, προκειμένου να μεταφέρει στο χώρο της συναυλίας στην πόλη όσους χωριανούς το επιθυμούν.

afisa60xronafk.jpg

 
Συνέντευξη με τον Αγαπημένο μας Μαέστρο κο Κοσκινά
koskinas122018b.jpgΤο περασμένο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά μαζί με τον Σπύρο Κένταρχο να συνομιλήσουμε με τον Μαέστρο και Αρχιμουσικό κο Κοσκινά Νικόλαο. Είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη από το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής μαζί με τον εικονολήπτη Σπύρο Σκορδίλη για να βιντεοσκοπηθεί και να υπάρχει στο αρχείο της Φιλαρμονικής η ιστορία ενός Αρχιμουσικού που πρόσφερε τα μέγιστα και αγαπήθηκε από όλους μας, και ειδικότερα από όσους είχαμε την τύχη να τον έχουμε δάσκαλο.

Συναντηθήκαμε στο καφενεδάκι που συχνάζει κάθε πρωί για μια πρώτη συνομιλία και γνωριμία με τον εικονολήπτη. Στην συνέχεια ο Μαέστρος μας υποδέχθηκε στην οικία του για να κάνουμε την συνέντευξη.

Ο κος Κοσκινάς στα 92 του χρόνια κάθισε απέναντι από την κάμερα και ξεκίνησε να εξιστορεί. Πραγματικά ένιωθες δέος και απέραντο σεβασμό στα όσα περιέγραφε στην διάρκεια περίπου 4 ωρών χωρίς να ζητήσει διάλλειμα και χωρίς να δείχνει ότι κουράστηκε. Το ίδιο και εμείς που ήμασταν απέναντι και ακούγαμε με προσοχή χωρίς να θέλουμε να μας ξεφύγει λέξη από όσα ακούγαμε.   

Μας μίλησε για την πορεία του, πως έγινε μουσικός, πως διορίστηκε στην κρατική ορχήστρα & την λυρική σκηνή, πως ήρθε στην Κορακιάνα. Έκανε λεπτομερή ανάλυση πως έμαθε μουσική στα παιδιά όταν ήρθε στο χωριό μας, πως ανέβασε το επίπεδο της μπάντας, πως γίνεται η θεωρία και άλλα πολλά. Μας μίλησε για την συνεργασία του με τον Χατζιδάκι και Θεοδωράκη και την εμπειρία του όταν η Μαρία Κάλλας του μιλούσε στην Επίδαυρο στην διάρκεια της πρόβας για την διαφραγματική αναπνοή.

Ο κος Κοσκινάς μας τόνισε ότι όταν ήρθε στην Κορακιάνα έδωσε ψυχή τε και σώματι και ΔΙΔΑΞΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ

Στο κλείσιμο μας μίλησε για την φτώχεια των παιδικών χρόνων στην δεκαετία του 30 και 40 στην Αχαράβη , για τους βομβαρδισμούς στην πόλη της Κέρκυρας και για την Αθήνα του 1947 στην διάρκεια του εμφυλίου.

Η επίσκεψη ξεκίνησε ως ένα αφιέρωμα για την Φιλαρμονική με την ομιλία και τις περιγραφές του κου Κοσκινά και τελικά μετά από 4 ώρες συνομιλίας ο ίδιος ο  κος Κοσκινάς είναι μία ολόκληρη εκπομπή αφιερώματος από μόνος του.

Η φιλαρμονικής μας τον τίμησε στα 50 χρόνια θα τον τιμήσει σύντομα ξανά αλλά πάνω από όλα η τιμή προς τον κο Κοσκινά είναι η αγάπη και ο σεβασμός που του έχουν δείξει όλοι οι μαθητές που ακόμη και σήμερα μετά από 22 χρόνια όσοι των συναντούν τρέχουν να τον χαιρετίσουν και ο ίδιος τους θυμάται όλους με τα μικρά τους ονόματα.

Η συμβολή του στην Φιλαρμονική μας είναι τεράστια και το έργο του είναι εμφανές έως σήμερα. Ευχαριστώ το Δ.Σ. που με εξουσιοδότησε για αυτήν την συνέντευξη την οποία χάρηκα τόσο εγώ όσο και ο Σπύρος.

Την Κυριακή 23 ο Μαέστρος έκλεισε τα 92 και μπήκε στα 93, του ευχηθήκαμε να τα χιλιάσει μέσα από την καρδιά μας και ευχόμαστε να είναι παρών και στα 70 χρόνια της Φιλαρμονικής.

koskinas122018a.jpg

 

Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές

Κένταρχος Γ. Επαμεινώνδας

Κοσμήτορας Φιλαρμονικής Κορακιάνας «ο Σπύρος Σαμάρας»        

 
Η Φιλαρμονική Κορακιάνας σήμερα...
Η Φιλαρμονική Κορακιάνας διανύει σύντομα (το 2008) το πεντηκοστό έτος ζωής της προσφέροντας Μουσική Παιδεία και Πολιτισμό τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου στον οποίο βρίσκεται η έδρα της, όσο και εντός η εκτός των ορίων του Νησιού μας για περίπου πενήντα χρόνια χωρίς να διακοπεί η πορεία της.


Τα τελευταία χρόνια έχει προσαρμόσει την Μουσική Εκπαίδευση και τις Εμφανίσεις της στις σύγχρονες απαιτήσεις που απαιτεί η συνεχής ανάπτυξη και πορεία της Μουσικής.

Η Φιλαρμονική Απαρτίζεται από τέσσερα τμήματα, εκ των οποίων το κύριο βάρος ανήκει  στο Μουσικό Σώμα, το οποίο είναι και η πηγή της πολιτιστικής πορείας του Σωματείου στα πενήντα χρόνια ζωής του. Αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα, Χορευτικό, Χορωδία και Πολιτιστικό (πολύ αργότερα από την  ίδρυση της Φιλαρμονικής ενσωματώθηκαν σε αυτήν) προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και αναπτύσσουν αξιόλογες δραστηριότητες οι οποίες ενισχύουν το κύρος , την φήμη και το όνομα της Φιλαρμονικής.

mousiki-vaion2006.jpg
 
Η Μπάντα
Οι Σχολές  του τμήματος αυτού άρχισαν να λειτουργούν από την ίδρυση της Φιλαρμονικής...
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 10
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar